IMG_5544 -kl

Groningers lopen 100 kilometer binnen 24 uur voor beter onderwijs in Nicaragua

WINSCHOTEN – Negen vrienden uit de stad en de provincie Groningen nemen op 8 en 9 augustus deel aan de Dodentocht, een 24-uurs wandelevenement over 100 kilometer in Bornem, België. Dit doen ze om geld in te zamelen voor Hotel con Corazón (Hotel met een Hart) in León, Nicaragua.

Jans Zwiers en Rens Kalsbeek uit Groningen willen in León een hotel bouwen waarvan 100 procent van de winst naar lokale onderwijsprojecten gaat.

De Nederlandse Stichting Hotel con Corazón bouwde ruim vijf jaar geleden al een eerste hotel in Nicaragua, in Granada om precies te zijn. Dit hotel is zo succesvol dat de Stichting nog een hotel wil gaan bouwen in Nicaragua. Nu in León, de tweede stad van Nicaragua. Nadat Zwiers en Kalsbeek eind vorig jaar ter plaatse de mogelijkheden
hebben onderzocht, is het stel begin dit jaar gestart met een geldinzamelingsactie voor de bouw van het hotel.

Wandelevenement
Als onderdeel van de geldinzamelingsactie loopt Jans met een aantal vrienden de Dodentocht, een wandelevenement in België waar jaarlijks meer dan 10.000 wandelaars aan deelnemen. De naam komt voort uit het hoge uitvalpercentage. Slechts de helft van de deelnemers bereikt de finish. Er wordt op vrijdag 8 augustus om 21.00 uur gestart, de deelnemers moeten zaterdag voor 21.00 uur weer binnen zijn.

De negen Groningers laten zich allemaal individueel sponsoren door familie, vrienden, bekenden, collega’s en relaties. Dit kan een bedrag per kilometer zijn, maar ook een bedrag bij het halen van de finish.

De vrienden bereiden zich allemaal op een verschillende manier voor. Sommigen zijn al maanden in training, anderen hebben tot nu toe nog nauwelijks gelopen. Er wandelt zelfs iemand mee die in februari van dit jaar nog een dubbele beenbreuk opliep.

Artikel geplaatst door Arjan Brondijk op 18-07-14 13:45.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Het Streekblad via:
Advertentie
advertentie
Advertentie
Advertentie