Zo komt het vernieuwde museum er uit te zien
Zo komt het vernieuwde museum er uit te zien

Vaste expositieruimte voor regionale kunstenaars in museum Bellingwolde

BELLINGWOLDE – Museum De Oude Wolden in Bellingwolde biedt na de verbouwing vaste expositieruimte aan regionale kunstenaars. Het gaat daarij om kortlopende solo-exposities. Doordat exposities gemiddeld zes weken duren, komen veel kunstenaars aan bod. 24K is de naam voor deze expositiecyclus. Dit verwijst naar de regio van circa 24 kilometer rondom het museum en de kwaliteit van kunst in dit gebied: 24 karaats.

Elke drie jaar kent 24K een hoogtepunt met een grote overzichtsexpositie van alle deelnemers uit de voorgaande periode. Bij deze 24K XL komt een catalogus, zodat gelijk een staalkaart van kunst in de regio ontstaat. Geïnteresseerde kunstenaars, ook van vlak over de Duitse grens, kunnen zich nog tot 1 maart bij het museum voor de exposities in 2012 opgeven.

Naast 24K zal het vernieuwde museum een, regelmatig wisselende, selectie van werken van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman tonen. In de nieuwe Bruckmanzaal kunnen bezoekers door middel van touchscreens meer te weten komen over deze schilder. Ook krijgt de schilder zijn eigen website. Het nieuwe gebouw leent zich bijzonder goed voor wisselexposities die dan ook een groot deel van het museum beslaan. De expositie Breekbaar met onder meer glaskunst, zal de spits afbijten.

De opening van het vernieuwde museum is naar verwachting medio mei. Voor meer informatie: www.museumdeoudewolden.nl.

Artikel geplaatst door Arjan Brondijk op 29-02-12 08:47.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Het Streekblad via:
Advertentie
advertentie
Advertentie
Advertentie