Foto opening 24K XL 1

Grote publieke belangstelling voor opening grootste tentoonstelling ooit in museum De Oude Wolden

BELLINGWOLDE – Wethouder Lea van der Tuin van de gemeente Bellingwedde opende zondag, onder grote publieke belangstelling, de expositie 24K XL. Bijna 250 mensen kwamen naar MOW|Museum de Oude Wolden in Bellingwolde om de tentoonstelling met 27 kunstenaars uit de eigen regio voor het eerst te bekijken.

Het is de grootste tentoonstelling in de geschiedenis van het museum. 24K XL loopt door alle ruimtes van MOW, met uitzondering van een zaal waar permanent werken van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman te zien zijn. Het museum toont ruim 120 werken, variërende van schilderijen tot beelden, foto?s en installaties.

24K XL vormt het hoogtepunt van de expositiereeks 24K, die in 2012 in het vernieuwde museum startte en elke maand een andere kunstenaar uit de eigen regio toonde. Exposerende kunstenaars zijn Gretha Ates, Hans Bode, Koos Boermans, Annette Brouwer, Ingrid Constance, Krijn de Groot, Reny Helwes, Hans van Herwijnen, Ard Hesselink, Rudolf Holleman, Rie Honhof, Marije van Joolen-Wensink, Stefan de Keijser, Greet Kloeg, Elizabeth Kodde, Petra Koen, Ria van Krieken, Jelle Leek, Dirk Moerbeek, Jany Niemeijer, Alinda Ottens, Harry Schomaker, Geert Schreuder, Marian Smit, Inger Steyn, Yvonne Struys en Thea Veldkamp.

Vanaf juni start een nieuwe reeks 24K. Inschrijven hiervoor kan nog tot 1 april en staat vrij voor iedere professionele kunstenaar die in een straal van circa 24 kilometer rondom het museum werkt. Op de website van MOW, www.museumdeoudewolden.nl staat meer informatie en kunnen geïnteresseerde kunstenaars zich online intekenen.

Artikel geplaatst door Arjan Brondijk op 10-02-14 09:15.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Het Streekblad via:
Advertentie
advertentie
Advertentie
Advertentie