Kirsten Wild
Kirsten Wild

Chaos bij eerste etappe Energiewacht Tour 2013; Kirsten Wild wint in Winschoten

WINSCHOTEN – De eerste etappe van de Energiewacht Tour 2013, die vanmorgen van start ging in Winschoten, verdient geen schoonheidsprijs. Winnares werd Kirsten Wild.

De etappe werd gekenmerkt door protesterende wielrensters, bruggen die open stonden, wielrensters die de verkeerde kant werden opgestuurd en als klap op de vuurpijl kon de race ook niet via Twitter worden gevolgd, daar in de slotfase de batterij van de telefoon van de EWT-twitteraar leeg bleek.

De openingsrit, die werd ‘weggeschoten’ op de Nassaustraat in Winschoten door burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt, kende twee bonificatiesprints. De eerste werd gewonnen door Lisa Brennauer, gevolgd door Ellen van Dijk en Adrie Visser; de tweede was een prooi voor Adrie Visser. Zij bleef Trixi Worrack en Annemiek van Vleuten op de meet voor.

Bad Nieuweschans bleek ‘figuurlijk’ het breekpunt. Het peloton viel in het grensdorp in drie stukken. De kopgroep greep uiteindelijk een voorsprong van een halve minuut op de achtervolgers, die later de verkeerde kant werden opgestuurd, waarna neutralisatie volgde. De kopgroep kreeg weer haar voorsprong, maar moest vervolgens in de remmen voor een openstaande brug.

Protest
De organisatie wilde de wedstrijd vervolgens hervatten zonder dat de kopgroep werd gecompenseerd. Protest van de wielrensters volgden. Het ging zelfs zover dat een aantal rensters niet meer wilden starten. Daarop werd besloten de kopgroep toch met 25 seconden voorsprong op de achtervolgers te laten vertrekken.

Uiteindelijk won Kirsten Wild de etappe. Tweede werd Ellen van Dijk. En derde Iris Slappendal.

Artikel geplaatst door Arjan Brondijk op 3-04-13 15:12.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Het Streekblad via:
Advertentie
advertentie
Advertentie
Advertentie