MOW1

Opening museum De Oude Wolden in Bellingwolde pas in juli

BELLINGWOLDE – Op grond van tegenslagen in de verbouw stelde museum De Oude Wolde in Bellingwolde (MOW) de heropening eerder al uit tot 15 juni. Vorige week bleek dat deze datum niet langer haalbaar is. MOW verwacht niet eerder dan in juli open te gaan, maar een datum is nog niet te noemen.

De ingrijpende verbouwing, naar ontwerp van AAS architecten maakt van het oude charmante en ietwat verscholen gebouw een opvallend museaal pand met een karakteristieke stalen pui, dat als venster op het open museum werkt. Buiten tref je een groen terras en binnen valt de grote ovale balie op. De indeling van het pand biedt de mogelijkheid om heel flexibel met de ruimte om te gaan en steeds hele nieuwe exposities in te richten.

Nieuwe formule
Dit verraadt gelijk de nieuwe formule van het museum: veel ruimte voor grote wisselexposities, waarbij onderwerpen uit de kunst, streek of geschiedenis aan bod komen. De tentoonstelling Breekbaar met schitterende objecten van breekglas van Gemma en Vincent van Leeuwen en poëtisch papieren installaties van Janke Klompmaker bijt de spits af. Lichtinval en ruimte spelen bij het ervaren van deze kunstwerken een belangrijke rol. De expositie gaat zo een spannende dialoog aan met het knisper frisse museum. Bezoekers kunnen nog tot en met 26 augustus voor deze expositie in het museum terecht.

Hiernaast zal in het museum de expositie Koningen in Westerwolde te zien zijn waarin dertien kunstenaars laten zien hoe Westerwolde inspireert. De expositie kent een evenknie bij De Burcht te Wedde die in de nieuwe Koningskamer landschappelijke taferelen van vroegere inwoners de familie Koning, laat zien. Bezoekers kunnen zich eveneens koning in Westerwolde wanen: Deelnemers aan de bijhorende fotowedstrijd rond prachtige plekken in het gebied maken kans op een exclusief verwenarrangement van parktuin Entourage. Op de website van het museum staan hiervoor de spelregels. De expositie loopt tot en met 29 juli.

Lodewijk Bruckman
Vast element blijft verder de collectie van Lodewijk Bruckman met een nieuwe zaal waar de bezoeker door middel van touchscreens meer te weten kan komen over leven en werken van deze fijnschilder met een hang naar het magisch realisme. Het museum houdt tot slot in de nieuwe balie mini-exposities rond steeds een ander Sprekend Object uit de eigen cultuurhistorische collectie.

Artikel geplaatst door Arjan Brondijk op 11-06-12 08:34.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Het Streekblad via:
Advertentie
advertentie
Advertentie
Advertentie